Nezapamćen interes na promociji “Bukače” Martine Mlinarević u Sarajevu

Nezapamćen interes na promociji “Bukače” Martine Mlinarević u Sarajevu

Kamerni teatar 55 u Sarajevu bio je premali da primi sve one koji su željeli prisustvovati promociji knjige “Bukača” autorice Martine Mlinarević.

Vladao je nezapamćen interes, tražila se stolica više, dio posjetilaca stajao je u sali Kamernog teatra 55, a veliki broj njih ostao je u hodniku i s videoprojekcije pratio promociju.

U sadržaj romana “Bukača” prisutne su uveli glumci i glumice Boris Ler, Amar Selimović, Sanela Krsmanović i Andrea Aković koji su čitajući odlomke iz knjige izveli svojevrsni performans.

“Razmišljali su organizatori i o većem prostoru i o tome da imamo promociju dvije večeri, rekoh ‘gluho bilo, nisam Halid Bešlić’. Ovo je prvi put u životu da govorim u jednom prostoru, da sam a u drugoj prostoriji na videozidu. Sve ovo se prvi put dešava, hvala vam puno na svemu. Vratili smo se iz Zagreba s prekrasnom atmosferom i utiscima, zaista smo doživjeli nevjerovatnu situaciju. ‘Bukača’ je izašla s velikim odjekom u javnosti, a pisana je u tišini”, rekla je Mlinarević.”Bukača” je iskren zapis o snazi ljubavi, ali i ličnoj snazi Martine Mlinarević koja ne odustaje i kada najbliži iznevjere.

“Najveća vrijednost mog rada je konekcija s čitateljima. Vi ste mi pomogli kad je bilo najteže, mene je izliječio odnos s čitaocima”, istakla je Mlinarević.

Razgovor s Martinom Mlinarević moderirala je Kristina Ljevak, a prisutnima se ispred izdavačke kuće Buybook obratio i Damir Uzunović.

Promociji su prisustvovale i brojne ličnosti iz političkog, diplomatskog, ali i kulturnog miljea BiH među kojima su Željko Komšić, ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field te ambasador Holandije u BiH Reinout Vos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap