Književno veče sa Perom Zupcem

Književno veče sa Perom Zupcem

Sinoć je gost književne večeri posvećene ljubavi bio književnik Pero Zubac .Veče su u Kulturno-administrativnom centru „Patrijarh srpski Pavle“ u Brčkom priredili članovi Srpskog književnog kruga SPKD „Prosvjeta“ i pjevačke grupe „Vijenac“.

Na ljubavi počiva svijet. To je opsesivna tema poezije. Da li se piše više ili manje ljubavnih pjesama zavisi od vremena u kome živimo, ali uvijek postoji bar pedeset, stotinu pjesnika koji će u životu da napišu neku ljubavnu pjesmu. Mislim da je internet pomogao da opstane ne samo ljubavna, nego poezija uopšte, jer koliko se manje kupuju knjige to se više čita na internetu. To je vječna tema i uvijek će trajati – rekao je Zubac.

Kaže da je svoju najpoznatiju ljubavnu pjesmu „Mostarske kiše“ napisao u trenutku i da nije imao namjeru da to bude ljubavna pjesma nego sjećanje na 4 djevojčice koje je volio.

– Ljepota te pjesme je nevinosti koja se iz nje osjeća, ali obično se dešava da najljepše pjesme budu pjesme o mrtvoj dragoj. Kada je moja supruga odlazila počeo sam tajno da pišem „Male pjesme za Draganu“. Biće uvijek tako, veći je bol u ljubavi nego sreća u ljubavi – rekao je Zubac.

On je sinoć prvi put javno govorio stihove ove poeme.

Kaže da je nedavno je u Podgorici objavio knjigu sa izborom svoje poezije, a uskoro će biti objavljena i u Sarajevu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap