28.02.2020. Изабран нови УО и реизабран предсједник Друштва

28.02.2020. Изабран нови УО и реизабран предсједник Друштва

У просторијама СПКД „Просвјета“ Брчко јуче је одржана Скупштина Друштва, на којој је усвојен годишњи извјештај о раду и финансијски извјештај о пословању СПКД „Просвјета“ Брчко за 2019. годину, те усвојене измјене и допуне Статута Друштва.

На Изборној сједници Скупштине СПКД “Просвјета” Брчко изабран је и нови осмочлани Управни одбор којег ће у наредне четири године да чине  Небојша Драшкић, Далиборка Митровић, Јелена Лугоња, Ведрана Драгичевић, Саво Д. Теодоровић, Дејан Ђурковић, Драган Стокић и Никола Дабић.

Досадашњи предсједник СПКД „Просвјета“ Брчко Драган Томић остаје на овој функцији и наредне четири године, с обзиром да му је на јучерашњој изборној сједници Скупштине Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Брчко једногласно повјерен нови мандат.

Преданост у раду и залагање за бољи статус овог Друштва у Брчком, али и региону, само су неки од разлога које су делегати Скупштине навели као повод Томићевог реизбора.

Захваливши се на повјерењу које му је указано, предсјеник Томић је искористио прилику да упути честитку новоизабраном руководству СПКД „ Просвјета“ Брчко:

„Његујући успомену на првог српског архиепископа, просвјетитеља и зачетника српске просвјете и школства, желимо да очувамо и његујемо светосавску идеју, као богату традицију коју је Свети Сава оставио у насљеђе. Нека дјела и вриједности Светога Саве буду подстицај за све нас. Развијајући сопствено знање, образовање, културу и духовност доприносимо личном, а тиме и напретку нашег Друштва у цјелини. Увјерен да ћемо добро сарађивати, ја вам искрено честитам“, рекао је предсједник Друштва.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap