Vrhunske predstave Narodnog pozorišta Sarajevo – Online

Vrhunske predstave Narodnog pozorišta Sarajevo – Online

U nastavku mjeseca maja, putem zvaničnog YouTube kanala Narodnog pozorišta Sarajevo, emitovat će se arhivske snimke vrhunskih dramskih, opernih i baletnih predstava

U srijedu 13. maja u 19:30 sati, putem ponovo će biti emitovan arhivski snimak predstave “Balada o Omeru i Merimi”, prema dramskom tekstu Ferida Sokolovića, a u režiji Sulejmana Kupusovića. Predstava će na YouTube kanalu biti dostupna i sutradan 14. maja od 13 do 17 sati.

Druga predstava na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo je izuzetno maštovit, nadahnut i impresivan balet “Plavo”, za koji je koreografiju uradio gostujući koreograf Keith Derrick Randolph.

Emitovanje snimka planirano je za 16. maj 2020. u 19:30 sati, a predstava će biti dostupna i 17. maja na YouTube kanalu u terminu od 13 do 17 sati.

U srijedu 20. maja u 19:30 sati slijedi arhivski snimak komične opere kompozitora Jakova Gotovca “Ero s onoga svijeta”, prema libretu Milana Begovića, u režiji Krunoslava Cigoja, a čiju obnovu je 2014. godine uradio Gordan Simić.

Rađena prema muzičkoj i tekstualnoj osnovi folklornih narodnih skupina, ova simpatična opera uvijek je privlačila pažnju gledalaca.

U predstavi su učestvovali solisti i Hor Opere Narodnog pozorište Sarajevo, Balet NPS, a sve uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom je dirigovao Robert Homen.

Reprizno emitovanje arhivskog snimka planirano je za četvrtak 21. maja.
Snimak predstave će bit dostupan od 13:00 d 17:00 sati.

https://www.youtube.com/user/npsarajevo

Vaše Narodno pozorište Sarajevo

Share via
Copy link
Powered by Social Snap