Predstavljen novi dvobroj časopisa SUSRETI

Predstavljen novi dvobroj časopisa SUSRETI

Novi dvobroj regionalnog časopisa za pozorište/kazalište, književnost i kulturu “Susreti” čiji je izdavač Vlada Brčko distrikta BiH, predstavljen je danas u Domu kulture Brčko. Časopis su predstavili Jakov Amidžić, Goran Damjanac i Srđan Vukadinović.

Jakov Amidžić, glavni i odgovorni urednik časopisa “Susreti”, kazao je da je iz razloga poštivanja mjera pandemije časopis morao biti predstavljen a ne promoviran, kako bi se zadržao kontinuitet u izlaženju, i najavio promociju novog dvobroja “Susreta” u okviru ovogodišnjeg 37. regionalnog Festivala kazališta/pozorišta u Brčkom.

On je naveo da je sadašnji časopis “Susreti” nasljednik predratnog časopisa “Riječi” i poslijeratnog časopisa “Riječ”. „Vrlo je važno da se u ovom časopisu mogu iskazati najbitniji i najreferentniji stvaraoci kulture iz Regiona, kao i iz Brčkog“, naveo je Amidžić.

Urednik časopisa je Žarko Milenić, a Goran Damjanac, reditelj i predsjednik Ad Hock Teatra, koji je suorganizator predstavljanja, ukazao je na regionalni značaj jednog ovakvog časopisa koji izlazi u Brčkom.

Posebno je važno održavati izdavaštvo u pozorišnoj djelatnosti jer to jako mali broj časopisa čini“, kazao je Damjanac.

Prof. dr. Srđan Vukadinović, član redakcije i autor naveo je da je ovaj dvobroj tematski naslonjen na sarajevskog glumca Zorana Rankića, sa kojim je prvi radio jedan od najznačajnih reditelja u regionu Boro Drašković.

„Dvobroj karakteriše jedan kritički duh koji visoko u umjetnosti pozicionira jednu visokoestetsku dimenziju“, napomenuo je Vukadinović.

Dramski, književni i likovni radovi u časopisu kao isključivi kriterij za objavljivanje imaju kvalitet“, kazao je Vukadinović i dodao da je garant za kvalitet časopisa i redakcija u kojoj su četiri najznačajnija pisca u Regionu: Hristo Bojčev, Nebojša Rončević, Matijaž Župančič i Miro Gavran

Share via
Copy link
Powered by Social Snap