Susreti pozorišta / kazališta bit će održani bez publike

Susreti pozorišta / kazališta bit će održani bez publike

Regionalni susreti pozorišta / kazališta BiH, trideset i sedmi po redu, održat će se u Brčkom od 19. do 28. 11.2020. godine bez publike u dvorani Doma kulture. Festival će otvoriti Narodno pozorište RS iz Banja Luke predstavom “Zlatno doba” prema autoru i režiji Željka Stjepanovića

Prema riječima umjetničke direktorice Festivala Rubine Sarajlić sedam predstava, od osam koliko ih je u natjecateljskom dijelu programa, će biti emitirane putem lokalne televizije.

Rubina Sarajlić

„Organizacijski odbor je putem telefonske sjednice donio odluku da se sve predstave odigraju bez prisustva publike, ali će biti emitirane uživo putem lokalne televizije u terminu od 19:30 sati. Dakle, ove godine nema prodaje ulaznica”, ističe Sarajlić, te podsjeća da su na repertoaru predstave iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Sadržaj pratećeg program Susreta bit će sniman i emitiran preko televizijskih kanala i linkova, a predviđeno je, između ostalog, više kazališno – dokumentarnih izložbi i promocija književnih djela, od kojih i promocije čak dvije monografije i časpisa Susreti.

Događaji će biti organizirani u skladu s mjerama i preporukama Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

Više o zvaničnom i pratećem programu 37. Susreta pozorišta / kazališta BiH u Brčkom pogledajte OVDJE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap