KNJIŽEVNI KLUB P. N. BRČKO DISTRIKT BiH OBJAVIO KNJIGU MALTEŠKOG PISCA

KNJIŽEVNI KLUB P. N. BRČKO DISTRIKT BiH OBJAVIO KNJIGU MALTEŠKOG PISCA

Bilješka o pjesniku

Immanuel Mifsud rođen je 12.9.1967.godine u Paoli,na Malti.Napisao je deset knjiga proze,devet zbirki pjesama,jednu zbirku pjesama za djecu a piše i drame.Prevodi sa engleskog i francuskog na malteški te sa malteškog na engleski jezik.

Godine 2011. postao je prvi malteški pisac koji je osvoio Nagradu Europske zajednice za književnost za knjigu U ime oca (i sina)koja je prevedena na engleski i hrvatski jezik.

Dobio je nacionalnu nagradu za prozu,za zbirku Neobične priče Sare Sue Sammut.Istu nagradu osvoio je i 2014.godine za roman Jutta Hejm,koji je preveden na engleski,srpski,slovenski,albanski i arapski jezik.Goddine 2005 zbirka Povjerljiv izvještaj objavljena je u Irskoj,a 2014 izbori pjesama su mu objavljeni u Sloveniji i Makedoniji.Mifsud je osvojio Nacionalnu nagradu za poeziju 2014.i 2016.godine sa zbirkama Penelopa čeka i Riba.

Immanuel Mifsud doktorirao je na Malteškom sveučilištu 2012. godine gdje drži predavanja iz komperativne književnosti i teatra.


U izdanju Književnog kluba P. N. Brčko distrikt BiH izašla je knjiga najpoznatijeg i najprevođenijeg malteškog pisca Immanuela Mifsuda. U knjizi su uvrštene njegove dvije nagrađene zbirke pjesama – «Penelopa čeka» i «Riba». Pjesme je s engleskog jezika preveo Leontin Čapo Milenić a redaktor prijevoda i urednik knjige je Žarko Milenić. Recenzenti knjige su Nikola Šimić Tonin i mr. sc. Žarko Milenić.
Knjiga je izašla uz potporu malteške fondacije «Arts Council Malta».

Share via
Copy link
Powered by Social Snap