Održan koncert u čast Franzu Schubertu

Održan koncert u čast Franzu Schubertu

Povodom 225. obljetnice rođenja jednog od od prvih i glavnih predstavnika romantizma u glazbenom stvaralaštvu Franza Schuberta, sinoć je u ispunjenom “Napretkovom” domu upriličen koncert u njegovu čast. Brčanska publika je imala priliku poslušati ciklus Schubertovih pjesama te njegove dvije sonatine pisane za klavir i violinu izvođenju pijanistice Darije Kadrić i violinistice Jasmine Kasumović iz Tuzle.

Predsjednik HKD “Napredak“ fra Mirko Jozić rekao je kako mu je čast radnu godinu “Napretka” započeti kvalitetnim koncertom klasiče glazbe u čast Franzu Schubertu.

„Danas je rođendan velikana klasične glazbe Franza Schuberta i to nam je bio povod da organiziramo ovaj koncert i moram naglasiti da “Napredak” ima veliku sreću što surađuje s izvrsnim glazbenicaa i umjetnicama kao što su Darija Kadrić i Jasmina Kasumović koje su prihvatile izazov i koncert pripremile u vrlo kratkom vremenu“ kazao je Jozić.

Violinistica Jasmina Kasumović je kazala kako je Schubert značajan skladatelj koji je obilježio glazbeni svijet te je iskazala zadovoljstvo time što se u Brčkom održava koncert u njegovu čast.

„Schubert je jedan veliki umjetnik i drago mi je što su to ovdje u rukovodstvu “Napretka”, a i publika to prepoznali. Dvorana je ispunjena i mogu reći da mi se čini da je publika večeras uživala u klasičnoj glazbi“, kazala je Kasumović

Pijanistica Darija Kadrić je ovom prilikom istaknula kako smatra da je publika vrlo zainteresirana za koncerte i klasičnu glazbu.

„Mislim da je ovaj koncert u ovo vrijeme jedno osvježenje, a pogotovo događaj gdje ljudi imaju priliku izaći i saslušati koncert te se družiti s drugim ljudima“, rekla je Kadrić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap