Željko Lazić – pobjednik Bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Brčkom:

Željko Lazić – pobjednik Bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Brčkom:

Tridesetosmogodišnji Srđan Pavlović iz Brčkog ponio je danas titulu viteza Časnog krsta nakon što je prvi preplivao 33 metra u rijeci Savi na izletištu Ficibajer.Tradicionalna manifestacija bogojavljensko plivanje na Savi održala  se po 11. put u Brčkom, dok je za titulu viteza Časnog krsta plivalo 35 učesnika, a prvi je doplivao Srđan Pavlović iz Brčkog.„Prvi put sam se takmičio za titulu viteza Časnog krsta i voda je bila veoma hladna, ali mi je drago što se ova manifestacija održava kod nas i volio bih da se ovo nastavi, da se družimo, poštujemo i volimo“, poručio je Pavlović.

Učesnica, dvadesetdvogodišnja Milica Gavrić iz Brčkog bila je među mlađima i jedina djevojka koja je plivala za Časni krst.

“Oduvijek sam htjela da plivam za Časni krst. Ovo je prva godina da sam uspjela da se prijavim i da dođem. Osjećaj je predivan i predložila bih svima koji žele da učestvuju da se prijave”, poručila je Gavrićeva.

Najstariji učesnik bio je šezdesetčetvorogodišnji Radenko Rosuljaš koji je rekao da se po deveti put prijavio na ovu manifestaciju.

„Ja živim za ovaj dan i voda je veoma hladna ali prija jer oporavlja tijelo i fizički i duhovno“, istakao je Rosuljaš.

Član organizacionog odbora Mario Babić rekao je da je plivanje za časni krst proteklo bez problema i da je bezbjednost plivača bila prioritet.

Koordinator za bezbjednost iz Udruženja građana Iks centar Igor Milićević rekao je da je u timu koji je bio zadužen za bezbjednost plivača bilo 20 ljudi, da je plivanje proteklo bez problema i da je temperatura vode bila šest stepeni Celzijusovih.Pokrovitelj Bogojavljenskog plivanja u Brčkom bio je predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić. Bogojavljenskom plivanju, koje je održano na rijeci Savi na gradskom izletištu Ficibajer, prethodilo je osveštanje vodice i bogosluženje u hramu Uspenja presvete Bogorodice u gradskom naselju Srpska Varoš.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap